A hétvégén Szlovákiában kirándultunk. Hosszas bentókészítési tanulmányok folytatása után indulás előtti napon elkészítettük a 10 tagú társaságnak a 10 doboz bentót. A bentók nagy sikert arattak.
Néhány hasznos ötlet kezdő bentókészítőknek:
- A drága bentódoboz helyett a közönséges fagyisdoboz is megteszi.
- A neten azt olvastam, hogy ahhoz, hogy jól formázható legyen a rizs, a fele rizs, fele víz arány a megfelelő. Én Vietnámban termelt rizst választottam, és kétszeres mennyiségű vizet tettem hozzá. Nagyon jól lehetett a műanyag fólia segítségével formázni.
- A főtt tojást beletettem egy csillag alakú formába. Vártam 10 percet. Lehet, hogy kevés volt, nekem nem sikerült a tökéletes formafelvétel.
- A következőkből készítettem az uzsonnacsomagokat: franciasaláta, kukoricasaláta, rizs, zöldbab, brokkoli, bébirépa, Mozzarella sajt, sült csirke, fasírt, tojás, párolt lilakáposzta.
- A neten azt olvastam, hogy a japán háziasszonyok a bentó elkészítéséhez napi 20 percnél nem szánnak többet. Hát nekem azért tovább tartott. Lehet, hogy a dobozok mennyisége és a gyakorlat hiánya miatt.